Actie voor Het Vergeten Kind


 

Nederlandse kinderen behoren tot de gelukkigste kinderen ter wereld, zo blijkt uit onderzoeken. Maar helaas geldt dit geluk niet voor alle kinderen in ons land. Nog te vaak gaat het fout, soms zelfs heel erg fout.

Duizenden kinderen in Nederland kunnen niet meer thuis wonen. Ze zijn verwaarloosd of mishandeld. Ze zijn gevlucht voor geweld of uit huis geplaatst, omdat ze daar niet meer veilig waren. De trauma’s laten diepe sporen na. Het maakt hen onzeker, bang en boos. Ook zijn er veel kinderen die wél thuis wonen, maar die dagelijks geconfronteerd worden met ernstige problemen van hun ouders. Hun verslaving(en), grote schulden, psychische problemen en onvermogen zorgen voor een negatief klimaat. Hierdoor krijgen kinderen niet de positieve aandacht die ze zo hard nodig hebben. Ze vereenzamen, raken in een sociaal isolement en hun ontwikkeling komt in de knel. Op latere leeftijd lopen deze kinderen een verhoogd risico om op het criminele pad te raken, geen baan te kunnen houden, zelf problemen te ervaren in de opvoeding van hun eigen kinderen of zelfs helemaal geen duurzame relatie aan te kunnen gaan.

 

Stichting Het Vergeten Kind zet zich in om deze kinderen zich gehoord en gezien te laten voelen, zij op een veilige en stabiele plek wonen en zich positief kunnen ontwikkelen. Zodat ze hun eigen plek vinden in de maatschappij. De stichting ontwikkelt impactvolle programma's die bijdragen aan het welzijn van deze kinderen.

 

Lees hier meer over via de website van Stichting Het Vergeten Kind. 

 

Help je mee?

De reden waarom wij ons inzetten voor Stichting Het Vergeten Kind is omdat het onderwerp ons nauw aan het hart ligt. We beseffen ons dat niet alle kinderen dezelfde kansen krijgen in het leven en dat er kinderen zijn die zich vergeten voelen, worden verwaarloosd of in moeilijke situaties terechtkomen. Door onze inzet voor de stichting kunnen we bijdragen aan het verbeteren van de situatie van deze kinderen en hen helpen om zich veilig en geliefd te voelen. We geloven dat elk kind veilig en geliefd moet kunnen opgroeien en een zorgeloze kindertijd verdient en willen een steentje bijdragen aan het creëren van een betere toekomst voor deze kinderen.

 

Koop een speciaal voor Het Vergeten Kind ontworpen armbandje en steun onze actie. De volledige opbrengst gaat naar Stichting Het Vergeten Kind. 

 

Heb je geen interesse in een armbandje, maar wil je wel een donatie doen? Via deze link kom je op onze actiepagina terecht en kun je jouw donatie doen. 

 

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst.