Hoe houd ik mijn sieraden mooi?

Gepubliceerd op 9 mei 2023 om 22:24

Jouw kindje is helemaal trots op die ene toffe ketting of die mooie armbandjes. Het liefst wil hij/zij het dag in-dag uit dragen. Het gaat mee naar school, er wordt mee gespeeld, geknuffeld, noem maar op. Het heeft veel te verduren. En je wil het liefst dat de sieraden zo lang mogelijk mooi blijven. 

Hoe houd ik mijn sieraden mooi?

Wist je dat voor sieraden ook bewaar- en onderhoudsadviezen gelden? In dit artikel geef ik je tips hoe je de sieraden mooi kunt houden. 

 

Geen aanraking met  water

Laat je kindje de sieraden niet onder de douche of tijdens het zwemmen dragen. We adviseren je ook om tijdens het sporten de sieraden af te laten doen. Op de eerste plaats is het gevaarlijk, maar de sieraden kunnen ook sneller beschadigen of kapot gaan. Ook tijdens het handen wassen raden we aan de armbandjes even af te doen. 

 

Vrijhouden van zeep en dergelijke 

Laat de sieraden niet in aanraking komen met zeep, parfum, haarlak, bodylotion, muggenspray en alcohol.

 

Zweten

Doe de sieraden af bij warm weer.  Zweet tast de sieraden aan. 

 

Doe de sieraden af voordat je kindje naar bed gaat

Doe altijd sieraden af bij kinderen voordat ze naar bed gaan. Het is niet alleen gevaarlijk, maar de sieraden slijten sneller en er bestaat een kans dat ze kapot gaan tijdens het slapen. 

 

Goed bewaren

Het beste is om de sieraden op een donkere en droge plek te bewaren. Voorkom dat de sieraden in de knoop raken en dat er grote druk op komt te staan. 

 

Doe de sieraden als laatste om

Het beste is om sieraden pas als allerlaatste om te doen. Je wilt natuurlijk niet dat het ergens blijft haken tijdens het omkleden.

 

Pas op met zonlicht

Stel de sieraden niet langdurig bloot aan te fel zonlicht, daardoor kunnen sieraden verkleuren. 

 

Ga met deze tips aan de slag om ze mooi te houden. Zo gaan ze langer mee en geniet jouw kindje nog meer van de sieraden!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.