Hoe meet ik de armbandmaat?

Gepubliceerd op 10 mei 2023 om 11:04

Is jouw kindje ook helemaal gek van sieraden? Mijn (La Toya) dochter Isabelle kan er geen genoeg van krijgen. Ze heeft ze in alle soorten en kleuren en het liefst draagt ze ze ook in allemaal tegelijk. Echt aandoenlijk. 

 

Maar hoe weet je nu of onze armbandjes goed zullen passen om het polsje van jouw kindje? Dat is uiteraard moeilijk in te schatten van een foto. Je kunt dan ook het beste van te voren de omtrek van de pols opmeten. 

 

Hoe meet ik de omtrek van de pols? 

Je bepaalt de armbandmaat door eerst de omtrek van de pols op te meten.  Als je de omtrek van de pols gaat meten kun je dit het beste net boven (naar je vingers toe) het knobbeltje van de pols doen. Draai er een meetlint omheen en zorg dat het niet te strak zit. Het aantal centimeters is meteen af te lezen. Heb je geen meetlint, dan kun je er voor kiezen om een touwtje te gebruiken. Draai het touwtje om de pols heen en zet een streepje waar het touwtje kruist. Meet vervolgens de lengte van het touwtje op.

 

Maar let op! De polsomtrek is niet de armbandmaat. Bij kinderen vanaf 3 jaar tel je 2 tot 2,5 cm op bij de polsomtrek. Dan kom je tot de armbandmaat. 

 

Leeftijd Armbandmaat
2-6 jaar 14-16 cm
Vanaf 7 jaar 17 cm

Onze armbandjes worden standaard gemaakt met een omtrek van 14 centimeter. Wil je de armband groter of kleiner, geef dit dan aan bij de opmerkingen en wij maken met liefde een armband die perfect zit bij jouw kindje. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.