Wat zijn acryl kralen?

Gepubliceerd op 16 augustus 2023 om 19:00

Acryl kralen

Voor onze producten maken we gebruik van verschillende soorten kralen. Het meest maken we gebruik van acryl kralen. 

Acryl kralen zijn kralen van kunststof, een soort plastic. Het voordeel van acryl is dat het een zeer licht materiaal is, onbreekbaar en gelijkmatig van vorm. Acryl kralen zijn in allerlei maten, vormen en kleuren verkrijgbaar. En daarom zijn deze kralen zo leuk om te gebruiken bij het creëren van sieraden en andere accessoires. 

 

Vormen en maten

Acryl kralen zijn er in veel verschillende vorm, maten en kleuren. De meest voorkomende zijn ronde, vierkante, ovale, driehoekige en ster-vormige kralen. Dan is er nog de keuze uit transparante, glanzende of matte kralen. De maten lopen uiteen van 4mm tot 10mm, afhankelijk van de vorm acryl kraal. 

 

Sieraden en andere accessoires maken van acryl kralen

Door de grote keuze in vormen, maten en kleuren van acryl kralen, kan er eindeloos gecombineerd worden. Dat is het leuke van werken met acryl kralen. Door de acryl kralen met kralen van andere materialen en andere sieradenonderdelen zoals kwastjes en bedels te combineren krijgen de sieraden en accessoires een speelse look.

 

Letterkralen en symboolkralen

De letterkralen en symboolkralen die door ons worden gebruikt zijn ook van acryl gemaakt. Door deze letterkralen en symboolkralen te gebruiken kan er een unieke touch gegeven worden aan de sieraden en accessoires, zoals een naam of een speciaal woord. 

 

Het onderhouden van acryl kralen

De acryl kralen zijn onbreekbaar en krasvast. Om de kleur van de acryl kralen zo lang mogelijk mooi te houden, lees je in onze blog Hoe houd ik mijn sieraden mooi? waar je op kunt letten en hoe je de sieraden het beste kunt bewaren. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.